کامپوزیت ونیر از جمله درمان های دندانی است که در دو دهه اخیر متقاضیان و طرفدار های بسیاری را در سراسر جهان یافته است. البته به موازات رشد و افزایش دانش دندان سازی و بهبود مواد اولیه کامپوزیت تغییرات قابل توجهی در شکل و ظاهر کامپوزیت ها ایجاد شده است. طول عمر بالای کامپوزیت، هزینه مناسب، ظاهر طبیعی و سایر مزایای این شیوه طرفداران آن را افزایش داده است.
در ادامه یکسری از اطلاعاتی که در زمینه کامپوزیت دندان وجود دارد را در بخش های مختلفی تدوین کرده ایم و به طور موضوعی در اختیار شما قرار خواهیم داد.
مفاهیم اولیه معرفی کامپوزیت دندان
کامپوزیت ها درواقع رزین های مصنوعی هستند که به راحتی شکل پذیر هستند و معمولا توسط متخصص دندانپزشک با انجام یکسری تکنیک های خاصی می توانند برای جایگذاری روی دندان های افراد اماده شوند. در نهایت در دندانپزشکی ها و توسط بهترین دندانپزشکان روی دندان های افراد قرار می گیرند.
تفاوت کامپوزیت و ایمپلنت دندان
یکی از سوالات پرتکرار برای تمامی افراد جامعه، تفاوت کامپوزیت دندان و ایمپلنت دندان می باشد. در پاسخ می توان گفت که کامپوزیت دندان یک روش برای پوشش دهی و کاور کردن دندان موجود است به نحوی که زیبایی دهان، دندان و چهره فرد افزایش یابد، درمقابل ایمپلنت دندان به منظور بازسازی دندان های از دست رفته کاربرد دارد. اما درنهایت هر دو شیوه تاثیر بسیاری در زیبایی چهره شما دارد.
مواد لازم برای کامپوزیت دندان
برای این که دندان ها کامپوزیت شوند یکسری موادی لازم است که در روند مراحل کامپوزیت دندانی به کار می آید و سبب می شود که روند کامپوزیت موفقیت آمیز باشد. از جمله این مواد می توان به موارد زیر اشاره کرد:
پیش از این که کامپوزیت روی دندان قرار گیرد ابتدا اسید فسفریک نیاز است که روی دندان قرار گیرد. این اسید این امکان را فراهم می کند که رزین به نحو بهتری روی دندان قرا گیرد.
البته این اسید برای همیشه روی دندان باقی نمی ماند بلکه پیش از جایگذاری کامپوزیت، باید شسته شود و سپس کامپوزیت روی دندان قرار گیرد.
از دیگر مواد لازم برای انجام کامپوزیت دندان ماده ای به نام باندینگ است که عامل اصلی اتصال کامپوزیت به تنه اصلی دندان است.
دستگاه لایت نیز از جمله دستگاه هایی است که بکارگیری آن سبب می شود دندان کامپوزیت به شکل بهتری روی دندان های اصلی افراد ثابت شوند.
فرایند انجام کامپوزت دندان
اولین گام در انجام کامپوزیت دندان شامل انتخاب رنگ می باشد. انتخاب رنگ مناسب و متناسب با رنگ اصلی دندان ها، تاثیر به سزایی در زیبایی لبخند فرد دارد. به منظور یافتن منطبق ترین رنگ با دندان های شما، پزشک متخصص سایر رنگ ها با شفافیت های متفاوت را با دندان های فرد مقایسه و پس از درنظر گرفتن خواسته شما درخصوص نتیجه نهایی کامپوزیت، متناسب ترین رنگ گزینش خواهد شد.
گام دوم در آماده سازی دندان جهت انجام کامپوزیت دندان؛ تمیز کردن دندان ها توسط پزشک به منظور پاک کردن انواع جرم های موجود بر روی دندان فرد می باشد.
پس از تمیز کردن دندان ها، پزشک متخصص به کمک دریل مخصوص، دندان ها را آماده انجام کامپوزیت می کند.
در گام بعد پزشک دندانپزشک شما، به کمک ماده اسیدی ژل مانندی سطح دندان ها را متخلخل ساخته و درنهایت کامپوزیت ها بر روی دندان قرار خواهند گرفت.
پس از قرار گرفن کامپوزیت بر روی دندان شما، پزشک پرتوی نوری با امواج خاص را درحدود 10 الی 20 ثانیه بر کامپوزیت قرار گرفته بر روی دندان تابانده و بدین ترتیب قالب کامپوزیت کاملا به دندان شما خواهد چسبید. این شیوه زیباسازی دندان ها طول عمر بالایی داشته و همین مسئله جذابیت این روش را افزایش داده است.
دنداپزشک متخصص لایه های کامپوزیت را به همین نحو بر روی دندان فرد قرار خواهد داد. لازم است بدانید طی انجام تمامی مراحل شما دردی را احساس نخواهید کرد.
مزایای کامپوزیت دندان
اصلی ترین مزیت این شیوه در این است که بدون وارد کردن هیچگونه آسیبی به دندان ها، این عمل انجام می شود.
مزیت دیگر این روش این است که زمان کمی از فرد گرفته و در واقع برخلاف سایر شیوه ها، نیازی به روکش موقت ندارد.
سومین مزیت این روش این است که فرد علاوه بر صرف زمان کمتر، هزینه کمتری را نیز صرف کامپوزیت دندان خود در مقایسه با سایر شیوه ها ازجمله روکش های لمینت سرامیکی خواهد کرد.
سایر مزایا:
ظاهر طبیعی کامپوزیت دندان در چهره شما
طول عمر بالای کامپوزیت دندان
ترمیم راحت این روش همچون ترمیم دندان طبیعی بوده و درمقایسه با سایر روش های روکش بسیار بهتر می باشد.
هزینه کامپوزیت دندان به چه عواملی بستگی دارد؟
هزینه ای که برای انجام کامپوزیت دندان دریافت می شود بر اساس معیارها و عوامل مختلفی متفاوت خواهد بود.
برای مثال مهم ترین معیارهایی که در میزان هزینه کامپوزیت اثر گذار است موارد زیر می باشد:
کیفیت و مارک کامپوزیت؛ قطعا کیفیت و برند کامپوزیت در هزینه های هر واحد کامپوزیت اثر گذار خواهد بود. برخی از کشور های تولید کننده کامپوزیت کیفیت بهتری از انواع روکش های دندانی را تولید می کنند و با هزینه های بیشتری این کامپوزیت ها وارد کشور ما می شود.
تعداد دندان هایی که قرار است کامپوزیت شوند؛ تعداد واحدی که قرار است دندان ها کامپوزیت شوند نیز در هزینه کلی کامپوزیت دندان اثر می گذارد.
محل جغرافیایی مطبی که قرار است که در آن به انجام کامپوزیت دندان بپردازید
میزان تخصص پزشک برای انجام کامپوزیت دندان؛ به میزانی که تخصص پزشک زیاد باشد طبعا در میزان هزینه ها تفاوت ایجاد خواهد کرد.
محاسبه هزینه سایر اقدمات درمانی که نسبت به انجام کامپوزیت جانبی محسوب می شوند؛ در واقع در صورتی که برای انجام کامپوزیت دندان نیاز باشد لثه لیفت شود و یا اینکه دندان ها ترمیم ریشه شوند و یا اینکه پوسیدگی ها برداشته شده و عصب کشی انجام شود قطعا هزینه های این خدمات به طور جدا محاسبه می شود. بنابراین تمامی هزینه ها بعد از انجام معاینات و بررسی های لازم قابل تعیین خواهد بود.
هزینه کامپوزیت دندان در تهران
بخشی از هزینه کامپوزیت ونیر برای بلیچینگ دندان و سفید کردن آن پیش از قرار گیری کامپوزیت ونیر می شود. هزینه ای که در تهران برای کامپوزیت کردن دندان ها تعیین می شود تفاوت چندانی با سایر شهر های ایران ندارد. اما مهم ترین نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است که به جهت عدم حمایت شرکت های بیمه ای در خصوص کامپوزیت دندان هر دندان پزشک با توجه به این مسئله که کامپوزیت ونیر هم چون اثری هنری است که بسته به مهارت و دقت و وقتی که دندانپزشک برای بیمار در نظر می گیرد متفاوت است.
مراقبت های پس از کامپوزیت دندان
کامپوزیت دندان به علت دارا بودن لایه های مختلف از استحکام بالایی برخوردار بوده اما این به معنای عدم نیاز به مراقبت نیست. اصلی ترین مراقبت های لازم پس از کامپوزیت شامل موارد ذیل می گردد:
رعایت بهداشت دهان و دندان به منظور تداوم زیبایی دندان ها
عدم فشار بیش از حد به دندان ها ازطریق اتخاذ رژیم غذایی مناسب
عدم استعمال دخانیات به منظور حفظ و تداوم رنگ اصلی کامپوزیت
عدم مصرف آب و غذای بیش از اندازه سرد یا گرم
نتیجه گیری
در طول نوشتار بسیاری از اطلاعاتی که به نوعی حاشیه ای هستند ولی از درجه اهمیت بالایی برخوردار هستند را مطرح ساختیم. تمامی این اطلاعات کمک می کند که با نگاه درست تر و دقیق تری نسبت به انجام کامپوزیت اقدام کنیم.
خوش بختانه بسیاری از بهترین متخصصین و دندان پزشکان پیش از انجام کامپوزیت تمامی اطلاعات را در اختیار افراد قرار می دهند و از مشکلات احتمالی بعد از کامپوزیت نیز صحبت خواهند کرد تا افراد با آگاهی دقیقی برای انجام کامپوزیت تصمیم بگیرند.
0 دیدگاه