دکتر پریسا حافظی / خدمات ترمیم دندان / هزینه ایمپلنت دندان چقدر است؟
مدت زمان مطالعه ۱۳ دقیقه

هزینه ایمپلنت دندان چقدر است؟

هنگامی که دندان کشیده می شود و یا دندان هایی که در اثر حادثه از بین رفتند( یعنی دندان ریشه ندارد)، برای جایگزینی، روش هایی وجود دارد که بروز ترین روش موجود در دنیا ایمپلنت دندان است.

هزینه ایمپلنت دندان

به طور کلی هزینه ایمپلنت با توجه به نظر پزشک و پس از معاینه های او به طور دقیق گفته می شود. اما به صورت حدودی برای هر واحد از دندان قابل تخمین است.

در واقع هرچند تعداد دندان ها بالا برود، همان اندازه این مبلغ نیز افزایش پیدا می کند.

دندان های ایمپلنت شده

تصویر دندان ها پس از ایمپلنت دندان

جراحی های همزمان با ایمپلنت دندان

گاهی در کنار عمل ایمپلنت نیاز به عمل های دیگر از جمله سینوس لیفت و یا پیوند استخوان است.

سینوس لیفت: در این عمل هزینه ای جدا از هزینه ایمپلنت در نظر گرفته می شود.

این عمل به دو صورت باز و بسته انجام می گیرد که هزینه های متفاوتی دارند.

پیوند استخوان: هنگامی که استخوان فک کم عرض و کم ارتفاع باشد، به طوری که ایمپلنت با قطر مناسب در داخل استخوان جای نگیرد، یا به عوامل حساس فک مثل عصب فک نزدیک باشد، برای انجام ایمپلنت نیاز به پیوند استخوان نیز است، که از جراحی پیوند استخوان استفاده می شود.

بجز این مواردی که گفته شد. در واقع هزینه های دیگری نیز وجود دارد. هزینه اولیه ای که گفته شد فقط هزینه خود ایمپلنت است. یعنی تاج، اتصال دهنده و پایه ایمپلنت به صورت جدا یک هزینه دارد. بقیه موارد نیز هزینه ای جدا دارد که در ادامه به آن می پردازیم.

قیمت ایمپلنت دندان به چه مواردی بستگی دارد؟

  • عمل جراحی اولیه، جراحی قرار دادن فیکسچر یا پایه ی ایمپلنت است. که به آن جراحی مرحله اول یا جای گذاری ایمپلنت گفته می شود. هزینه ای جدا دارد که با توجه به پزشک معالج و نظر او تجربه و نوع فعالیتش تخمین زده می شود. توصیه می شود به بهترین جراح دندانپزشک برای ایمپلنت دندان ها مراجعه نمایید.
  • دومین عمل جراحی: به نام جراحی اکسپوژر مشهور است. در طی این جراحی روی ایمپلنت که نهفته شده در درون لثه، باز می شود برای ادامه درمان. این نیز هزینه ای جدا دارد و مبلغ آن با توجه به شرایط بیمار و میزان کار پزشک و نوع فعالیتش دارد.
  • مرحله سوم: بعداز مرحله اول و دوم، پروتز است. بعضی از پزشک ها هم جراحی و هم پروتز را یک نفر انجام می دهد و در بعضی موارد جراح، ایمپلنت را کار گذاشته و متخصص پروتز روکش را کار می گذارد و یک تیم این کارا انجام می دهد. ولی متخصص پروتز باید با یک لابراتوار دندان سازی هم همکاری داشته باشد.
  • هزینه های جانبی مثل ساخت دندان موقت یا روکش موقت نیز وجود دارد که برای کسانی که نمی خواهند در طول زمان جوش خوردن ایمپلنت به فک، بدون دندان باشند یک هزینه اضافه به هزینه درمان اضافه می شود.
  • پیوند استخوان: این هزینه با توجه به طرح درمان بیمار که می تواند یک پیوند استخوان ساده بوده و یا پیوند استخوان پیچیده که حتی ممکن است بخشی از استخوان بدن خود بیمار برداشته و برای پیوند استفاده شود متفاوت و متغییر است. بستگی به مواد اولیه ای که استفاده می شود یعنی پودر استخوان و لثه های مصنوعی که استفاده می شود و مهارت جراح و هزینه های جراحی که خود هزینه های دیگری هستند و شامل هزینه جداگانه است.
  • پودر استخوان: از این پودر برای پر کردن داخل تاج و قرار دادن پیچ کوچک استفاده می شود که هزینه آن نیز بسته به میزان استفاده دارد.
  • سی تی اسکن: در تمامی مراحل نیاز به سی تی اسکن برای آگاه بودن از وضعیت فک و استخوان آن  و شرایط دندان ها و ایمپلنت ها نیاز است. و این نیز هزینه ای جداگانه دارد. البته در مرحله اول برای تشخیص نیاز به پیوند استخوان و تعداد ایمپلنت و سایز ایمپلنت معمولا ضروری است و در باقی مراحل بستگی به شرایط بیمار و تشخیص پزشک دارد.
  • معاینه دهان و دندان: در هر نوبت ویزیت با توجه به پرونده، شرایط، استفاده از وسایل، ابزار آلات و تجهیزات، معاینات پزشک و فعالیتی که انجام می گیرد این معاینات شامل هزینه های متفاوتی می باشد. معاینات دوره ای برای ایمپلنتی که کار گذاشته شده نیاز است که در سال اول رسیدگی بیشتری می خواهد. حداقل هر ۳ ماه یک بار معاینات دوره ای انجام شود.از سال اول به بعد هر ۶ ماه  تا ۱ سال معاینات دوره ای برای ایمپلنت انجام بشود. این معاینات برای جلوگیری از هرگونه مشکل برای ایمپلنت است.
  • اشعه ایکس پانورامیک: برای دیدن وضعیت عصب ها، لثه، فک و استخوان و قرار گرفتن درست ایمپلنت که آسیب به عصب ها نرسد برای دیدن واضح لثه از این اشعه استفاده می شود. که هر بار استفاده هزینه آن به صورت جداگانه محاسبه و به هزینه ایمپلنت افزوده می شود.
  • کشیدن دندان: گاهی نیاز است دندانی کشیده شود که البته دندان سالم را نمی کشند مگر در صورتی که فرسوده باشد یا در شرایط خاص. در این صورت هزینه این کشیدن نیز محاسبه شده و به هزینه ایمپلنت افزوده می شود. دندان هایی که در طرح درمان تداخل دارند یا به دلیل خرابی و عفونت و اینکه ممکن است عفونت این دندان ها به ایمپلنت آسیب بزند باید خارج شوند.

    تصویر قبل و بعد از ایمپلنت دندان توسط دکتر پریسا حافظی

    عکس قبل و بعد از ایمپلنت دندان – دکتر پریسا حافظی

  • پرکردن و درست کردن دندان ها: برای ایمپلنت لازم است دندان ها حتما سالم و محیط دهان و لثه ها سالم باشند تا ایمپلنت به صورت درست و اصولی پیش رفته و موفقیت آمیز باشد. به همین منظور در صورتی که در سی تی اسکن های اولیه دندانی نیاز به پر کردن و درمان داشته باشد آن نیز درمان شده و هزینه اش به ایمپلنت افزوده می شود.
  • جراحی دندان های کشیدنی احتمالی: بعضی دندان ها به دلایلی مانند جا ماندن ریشه و یا دیگر موارد نیاز به جراحی دارند. این گونه دندان نیز به خودی خود، هزینه هایی دارند که اینان نیز هزینه ای جداگانه محسوب می شوند و به ایمپلنت افزوده می شوند.
  • پیوند ها: در صورتی که نیاز به پیوند مغز استخوان باشد، در حال حاضر اغلب از مواد استخوانی آماده چه طبیعی و چه مصنوعی استفاده می شود به همین دلیل از بدن خود بیمار کمتر استفاده شده و در نتیجه آسیب کمتری به بیماران وارد می شود. همچنین در مورد لثه هایی که مصنوعی هستند و بعضی ها از جنس طبیعی مثل پریکارد قلب، یا مصنوعی مثل تفلون باشد. بستگی به موارد مورد نیاز و تشخیص جراح دارد.
  • مراقبت های خاص بعد از ایمپلنت دندان: به هیچ عنوان نباید در محل جراحی فشار خاصی وارد شود، معمولا نیاز است بیمار یک دوره آنتی بیوتیک استفاده کند، بیمار خود را تقویت کرده، مواظب بخیه ها باشد که باز نشود، ضدعفونی کننده هایی که پزشک به او می دهد را استفاده کند.
  • معمولا ایمپلنت هایی که همراه پیوند استخوان هستند، مدت زمان بیشتری طول میکشد تا ایمپلنت کار گذاشته شده به استخوان جوش بخورد و در نتیجه درمان در این بیماران طولانی تر می شود.
  • اگر این پیوند به قصد صرفه جویی در هزینه و وقت انجام نشود، اگر ایمپلنت شکست خورده، آن وقت هزینه چند برابر می شود. زیرا ابتدا ایمپلنت را کار گذاشته هزینه دریافت می شود، برای خارج کردن ایمپلنت شکسته هزینه ای جدا و برای دوباره کار گذاشتن آن نیز هزینه ای دیگر باید پرداخت کرد.

ایمپلنت و جایگزین کردن کل دندان ها

کسانی که بیش از یک دندان خود را از دست داده اند به آن ها توصیه می شود که از ایمپلنت گسترده استفاده کنند. کسانی که تمام دندان های خود را نیز از دست داده اند هم می توانند از این روش استفاده کنند. نام دیگر این نوع ایمپلنت فول ماوس است. این نوع ایمپلنت بر اساس نوع انتخاب و یا تشخیص پزشک بر دو نوع است. برای انجام این کار ابتدا ایمپلنت هایی کاشته و سپس پروتز بر روی این ایمپلنت ها سوار می شود. به دو روش می توان این کار را انجام داد که در ادامه به آن می پردازیم.

  • ایمپلنت ثابت: برای ایمپلنت ثابت دو روش وجود دارد. در روش اول برای فک بالا حداقل ۸ ایمپلنت و فک پایین ۶ ایمپلنت لازم است که روی آن روکش سوار می شود.
  • پروتز هیبرید: روش دیگر پروتز هیبرید، که روشی جدید است به نام All on four ، ( یعنی همه روی ۴ ایمپلنت) گفته می شود. از قبل پروتز آن آماده شده باشد و موقع بستن اباتمنت ها دندان ها به بیمار تحویل می شود. ۴ ایمپلنت با شرایط خاص و ایمپلنت های مخصوص گذاشته شده و تعداد دندانی که به بیمار تحویل داده می شود برای هر فک ده دندان است. مزیت این روش سبک بودن، سرعت انجام کار و هزینه کمتر با توجه به پروتز ثابتی که با روکش جای گذاری می شود است.
  • روش بعدی پروتز متحرک: در این روش تعداد ایمپلنت های کار گذاشته شده بین ۱ تا ۴ یا حتی ۶ تا ایمپلنت هم می تواند کار گذاشته شود. این تعداد بسته به نیاز بیمار و شرایط استخوانی فک بیمار تعیین می شود. در این روش به طور روتین برای فک پایین دوتا و برای فک بالا ۴ تا ایمپلنت نیاز است. پروتز متحرک( همان دست دندان بیمار) روی ایمپلنت با قطعات مخصوص سوار می شود. این قطعات خود، تنوع بالایی دارند و شرایط بیمار تعیین کننده انتخاب قطعات است. به این روش اوردنجر گفته می شود که معمولا هزینه آن و زمانی که برای تهیه شدن آن لازم است، از همه روش های دیگر کوتاه تر است.

    رادیولوژی دندان ها

    رادیولوژی دندان ها – ایمپلنت دندان

مزایا و عوارض ایمپلنت دندان

مانند تمامی فعالیت ها و روش های درمانی دیگر ایمپلنت نیز دارای مزیت ها و معایب خاص خود است. در ادامه به مزایا و معایب ایمپلنت می پردازیم.

مزایا ایمپلنت دندان

  • ایمپلنت ها ظاهر بسیار طبیعی و شبیه به دندان دارند.  همانطور که گفته شد تاثیر دندان بر زیبایی چهره زیاد است. وجود لبخند زیبا در صورت، دندان های طبیعی، ظاهری آراسته و صورتی کاملا طبیعی و زیبا از اولین ویژگی و فواید ایمپلنت ها است.
  • ایمپلنت ها در درون استخوان فک قرار گرفته و با استخوان فک اقدام شده و بسیار محکم هستند. مانند دندان طبیعی مقاوم و محکم هستند. حضور ایمپلنت در استخوان فک باعث می شود که استخوان فک تحلیل نرود. این مزیت ایمپلنت در هیچ یک از روش های دیگر مانند روکش یا دست دندان وجود ندارد.
  • ایمپلنت ها به خاطر این مقاومت و همچنین جنس عالی، کیفیت بالا، نوع و پتانسیل موجود در خود، ماندگاری بالایی نیز دارد.
  • پل ها یکی از روش های پر کردن دندان خالی، در بین دو دندان سالم است. برای پر کردن این جای خالی از روشی به نام پل استفاده کرده که به دندان های سالم مجاور آسیب رسانده و آن ها را نیز خراب می کند. در ایمپلنت بدون آسیب رساندن به دندان های سالم مجاور و حتی برعکس با حفظ سلامت دندان ها و استخوان فک باعث سلامت دهان و تحلیل نرفتن فک نیز می شوند.
  • به دلیل ثابت بودن و جزئی از دهان بودن ناراحتی های پروتز های متحرک را ندارند.
  • از دیگر مزایا ایمپلنت نسبت به پروتز های متحرک، زمان غذا خوردن است. باز هم به دلیل آن ثابت بودن در دهان است. هنگام صرف غذا پروتز متحرک تکان می خورد و برای فرد آزار دهنده و ناراحت کننده است ولی ایمپلنت ثابت و مقاوم بوده و حس لذت خوردن غذای طبیعی و لذیذ را برای فرد به وجود می آورد.
  • در ایمپلنت از دندان های مجاور برای ثبات، محکمی و استقامت استفاده نمی شود و همین مسئله باعث می شود دندان های مجاور سلامت باقی بماند و در نتیجه فرد دندان های سالم تری نسبت به باقی روش های  قدیمی تر داشته باشد. حتی ایمپلنت از دندان های مجاور نیز حمایت می کند.
  • هنگام سخن گفتن وجود دندان متحرک که مانند دندان لق می ماند، باعث سختی سخن گفتن و گاهی تلفظ بد در گفتار می شود و اعتماد به نفس و زیبایی سخن را از بین می برد. با ایمپلنت با توجه به ثابت بودن و محکم و مقاوم بودن، سخن گفتن و لبخند زدن با آرامش و اعتماد  به نفس بالا، واضح و شنیدنی با لذت فراوان برای فرد رقم می خورد.
  • ایمپلنت ها در صورت فرسوده شدن که به دلایل عدم مراقبت های شخصی و یا رعایت نکات لازم و یا دقت پایین پزشک در جای گیری پایه ایمپلنت ممکنه رخ بدهد، توانایی جایگزینی را نیز دارد.
جایگزینی ایمپلنت دندان

تصویر قرار گیری ایمپلنت دندان

6عوارض ایمپلنت دندان

  1. اولین مورد هزینه بالای ایمپلنت است که موجب مشکل برای بیماران می شود. این هزینه هر کدام به صورت جداگانه همان طور که در قسمت هزینه ها مورد بررسی قرار گرفت، محاسبه شده و ممکن است از نظر مالی بیمار را تحت فشار قرار دهد.
  2. مشکل دیگر تحت پوشش بیمه نبودن ایمپلنت است. هیچ گونه بیمه ای ایمپلنت را تحت پوشش ندارد زیرا ایمپلنت دندان در مجموعه عمل های زیبایی قرار دارد.
  3. از دیگر عوارض آن که به بخش غیر مادی ایمپلنت بر می گردد می توان گفت، تعداد دفعات جراحی، عوارض و مشکلاتی از این قبیل است.
  4. در هر ایمپلنت دندان حداقل دو عمل جراحی صورت می گیرد که در شرایطی که بخواهیم هم زمان ایمپلنت های دیگر نیز انجام دهیم این تعداد بیشتر نیز می شود.
  5. کنار ایمپلنت در صورت نیاز به پیوند استخوان باز هم به عمل جراحی نیاز است. هر کدام از این عمل ها خود به تنهایی عوارض و مشکلاتی دارند که برای بیمار آزار دهنده است. از طرفی هر کدام دوره نقاهت و طول درمان دارند که آن هم سختی های خاص خود را دارد.
  6. بعد از عمل ها و جراحی ها گاهی خونریزی، کبودی لثه مشاهده می شود. حتی ورم نیز ممکن است به وجود آید. گاهی در صورتی که ایمپلنت فوری انجام شود و درست صورت نگیرد ایمپلنت جا به جا می شود و خطر عفونت، لق شدگی در کمبود تراکم استخوان، واکنش های آلرژی و دیگر مشکلات اتفاق می افتد.

خلاصه مطلب

همان طور که گفته شد یکی از بهترین روش های درمان و جایگزینی دندان ها ایمپلنت است. که با تمام سختی ها و مشکلاتی دارد و هزینه های بالایی که فرد متقبل می شود ولی ایمپلنت ها راحتی، مقاومت، کارآمدی، بازگرداننده ی طبیعی غذا خوردن و زیبایی جزو مزایای ایمپلنت ها است. در جهان امروز تنها گزینه موجود هستند که می توانند جای دندان را به بهترین نحو ممکن پر کنند. گاهی اوقات جا گذاری یک ایمپلنت از نظر هزینه با جای گذاری یک بریج یا همان پل، معادل است. ولی هم عمر طولانی تری دارد و هم به دندان های مجاور آسیب نمی زند. یعنی در دراز مدت از نظر هزینه بازهم ایمپلنت به صرفه تر است.

برچسب ها:
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *