دکتر پریسا حافظی / خدمات ترمیم دندان / مراقبت های ضروری بعد از پر کردن دندان
مدت زمان مطالعه ۶ دقیقه

مراقبت های ضروری بعد از پر کردن دندان

یکی از عمده روش هایی که برای ترمیم و بهبود دندان هایی که دچار پوسیدگی های جزئی شده اند انجام می شود، پر کردن دندان است.

پرکردن با استفاده از انواع مواد دندانپزشکی صورت می گیرد که بالاترین کیفیت را دارند.

در ادامه می خواهیم که در یک بخش اختصاصی و مجزا به مراقبت های بعد از پر کردن دندان بپردازیم و اطلاعاتی را در این زمینه در اختیار شما قرار دهیم.

 

مراقبت های لازم پس ازپرکردن دندان ها

 

پر کردن دندان چیست؟

پر کردن دندان در مواقعی که بافت اصلی دندان ها دچار پوسیدگی شده است مورد استفاده قرار می گیرد. اولین هدف از پر کردن دندان طبیعتا ترمیم بافت سخت آسیب دیده می باشد تا بدین ترتیب فرد قادر باشد همچون گذشته از تمامی دندان های خود به راحتی استفاده کند.

دومین هدف در پر کردن دندان ها، جلوگیری از آسیب وارد شدن به سایر دندان ها می باشد. در وضعیتی که بافت یک دندان دچار پوسیدگی گردد و در وضعیت عدم رسیدگی، این پوسیدگی و عفونت می تواند به بافت نرم دهان یعنی لثه و همچنین سایر دندان ها منتقل شده و به آنها نیز آسیب وارد سازد؛ لذا توجه داشته باشید که تشخیص و درمان به موقع پوسیدگی دندان ها تاثیر چشمگیری در حفظ سلامت دهان و دندان های شما داشته، همچنین از نظر اقتصادی نیز بسیار مقرون به صرفه تر است که پیش از آسیب وارد شدن به سایر دندان ها و لثه، صرفا یک دندان را ترمیم نمایید. علاوه بر موارد فوق الذکر لازم است بدانید مراجعه به بهترین دندانپزشک برای پر کردن دندان نیز می تواند در حفظ سلامتی دندان های شما تاثیرگذارباشد.

علائم پوسیدگی دندان

عموما پوسیدگی دندان ها از طریق درد حاصل از خوردن غذاهای سرد و گرم به کمک دندان مورد نظر تشخیص داده می شود. در برخی موارد ممکن است پوسیدگی منجر به شکستن بخشی از بافت سخت دندان گردد که تشخیص وجود پوسیدگی را بسیار راحت می سازد. درنهایت انجام چکاپ های دوره ای کمک بسیاری در تشخیص به موقع وجود پوسیدگی در دندان ها دارد.

 

مراقبت های بعد از ترمیم دندانها

عوارض پوسیدگی دندان

اولین عارضه حاصل از پوسیدگی دندان، درد در هنگام خوردن و آشامیدن می باشد. شدت این درد بسته به میزان پوسیدگی متغیر می باشد.

تورم در لثه ها نیز به عنوان یکی دیگر از عوارض شایع در پوسیدگی دندان ها شناخته می گردد.

سایر عوارض

انتقال عفونت به سایر دندان ها

تورم در بخشی از صورت

تیرگی و سیاه شدن دندان پوسیده

مواد پر کننده دندان

موادی که برای پر کردن و ترمیم دندان ها مورد استفاده قرار می گیرند تعدد و تنوع زیادی دارند و هر پزشک با توجه به شرایط دندانی هر فرد یکی از انواع مواد را انتخاب می کند.

آمالگام ماده فلزی یا نقره ای، کامپوزیت سفید رنگ و طلا، از جمله مواردی هستند که به عنوان انواع مواد پر کننده دندان از دیر باز مورد استفاده دندان پزشکان بود و انجام می شد.

هر کدام از موادی که نام برده شد مزایا و محدودیت های مربوط به خود را دارند و انتخاب هر کدام به عهده پزشک می باشد.

برای مثال ماده فلزی یا نقره ای رنگ در دندان های عقبی افراد مورد استفاده قرار می گیرد. زیرا که این مواد بافت محکم تری دارد و استفاده زیاد از دندان های عقبی باعث از بین رفتن آن نمی شود.

از سوی دیگر دندان های جلویی را با ماده سفید رنگ پر می کنند تا همرنگ دندان ها باشد و ظاهری طبیعی برای افراد ایجاد شود.

 

مراقبت های بعد از پرکردن دندان

 

مراقبت های ضروری بعد از پر کردن دندان

مهم ترین اقداماتی که باید بعد از پر کردن دندان انجام شود موارد زیر هستند:

  • اگر پزشک تان دندان شما را با مواد پرکننده همرنگ ترمیم کرده است در طی چند روز اولیه از خوردن و نوشیدن مواد غذایی که دارای رنگ است و موجب تغییر رنگ دندان ها می شود پرهیز کنید. مثلاً نوشیدن قهوه
  • به مدت یک ساعت پس از اتمام روند پرکردن دندان از خوراکی های جویدنی مصرف نکنید. مثل آدامس
  • خوردن غذاهای سفت در چند روز اولیه بعد از پر کردن دندان ممنوع است.
  • در چند روز اولیه احساس می کنید که دندان پر شده بلند تر از سایر دندان ها است. در اغلب موارد این احساس کاملا طبیعی است اما در مواردی که در روز های آتی نیز این احساس ادامه اشت و مانع از جویدن و بلع درست مواد غذایی شد بهتر است که با پزشک تان در میان بگذارید. در این موارد احتمالا یک جلسه تراش و متناسب سازی سایز دندان انجام می شود.
  • در مدت زمانی که بی حسی در ناحیه دندان ها و لب هایتان از بین نرفته است مراقبت کنید که لب ها ی خود را گاز نگیرید زیرا که این ناحیه بی حس است و احتمال دارد غیر ارادی این اقدام را انجام دهید.
  • در روز های ابتدایی بعد از پر کردن دندان نسبت به غذاها و نوشیدنی های خیلی سرد یا خیلی گرم حساس خواهید بود که کاملاً طبیعی است. اما تمامی این حساسیت ها و درد ها به مرور کاهش پیدا می کند. در صورتی که بهبودی حاصل نشد و یا این که شدت یافت باید در اولین فرصت به پزشک تان اعلام کنید.
  • بعد از گذشت چند سال احتمال دارد که رنگ مواد پر کننده تغییر کند و همچون سابق درخشندگی نداشته باشد. توصیه می کنیم که در صورت مواجهه با این عارضه نگران نباشید و برای ترمیم آن به یک دندان پزشک خوب مراجعه کنید.
  • بعد از پر کردن دندان نباید بهداشت دهان و دندان را فراموش کنید. بلکه باید بیش از گذشته مراقبت های بهداشتی دندانی را داشته باشید تا از پوسیدگی بخش های مختلف دندان ها پیشگیری شود.
  • بعد از پر کردن دندان معمولاً افراد دردی را تجربه نخواهند کرد. اما در مواردی که دردی را تجربه می کنید با مشورت پزشک از مسکن استفاده کنید تا درد ها تسکین پیدا کنند.

 

خاتمه

تلاش کردیم مهم ترین و ضروری ترین اقداماتی که باید بعد از پر کردن دندان انجام دهید را به طور موردی بیان کنیم. پیشنهاد می کنیم اگر تجربه ای در زمینه پر کردن دندان دارید در بخش کامنت ها با ما و سایر مخاطبین به اشتراک بگذارید. شاید تجربه شما بتواند آگاهی بخش و کمک رسان برخی از افراد باشد.

برچسب ها:
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *