یکی از بهترین و نوین ترین روش هایی که در طول دو دهه اخیر برای جایگزینی دندان های از دست رفته بکار گرفته می شود کاشت ایمپلنت دندانی است.
واقعیت این است که این روش در طول دو دهه ای که بکار گرفته شده است از بهترین و کارآمد ترین روش هایی بوده است که تا حد زیادی بدون عارضه می باشد.
در ادامه اساسی ترین موضوعی که مورد بحث و بررسی است مراقبت های بعد از ایمپلنت می باشد که در بخشی مجزا بدان خواهیم پرداخت.
ایمپلنت دندان ها
پیش از آنکه وارد بحث اصلی مان شویم لازم است که توضیحاتی را در زمینه ایمپلنت های دندانی و نحوه جایگذاری ایمپلنت ها ارائه کنیم.
ایمپلنت ها در واقع پایه های تیتانیومی هستند که زمانی که در داخل بافت لثه قرار می گیرند نقش آن ها به نوعی مشابه ریشه دندان است.
بعد از این که ایمپلنت ها در دندان جای گرفتند تاج دندانی روی این پایه ها نصب می شود.
مراحل انجام ایمپلنت دندان نسبت به سایر روش های درمانی تقریبا طولانی است و در فواصل زمانی زیادی اقدامات درمانی و جایگذاری ایمپلنت ها انجام می شود.
مزایای انجام ایمپلنت دندان
مهم ترین مزایایی که می توان برای ایمپلنت دندانی برشمرد از این قرار است:
- ایمپلنت دندان از بهترین روش هایی است به عنوان جایگزین دندان های از دست رفته می توان از آن ها کمک گرفت.
- دوام و ماندگاری بالا؛ شواهد حاکی از آن است که به شرط این که مراقبت های بهداشتی بعد از انجام ایمپلنت انجام شود دوام ایمپلنت ها بسیار طولانی است و در اکثر موارد تا اخر عمر، ایمپلنت ها کارایی خود را از دست نمی دهند.
- زیبایی و طبیعی بودن ظاهری دندان های ایمپلنت؛ در واقع ساختار ظاهری دندان های ایمپلنت بسیار نزدیک به دندان های طبیعی افراد است. از این رو افراد حس بهتری را می توانند تجربه کنند.
مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان
از جمله مهم ترین مراقبت هایی که بعد از انجام ایمپلنت باید در نظر داشته باشید موارد زیر می باشد:
-
مراقبت های بهداشتی
مهم ترین اقداماتی که در بخش مراقبت های بهداشتی قرار می گیرد استفاده از مسواک و نخ دندان است. این دو کار حتی در هفته های اول بعد از ایمپلنت دندان باید انجام شود.
از دیگر مراقبت های بهداشتی استفاده از محلول های شستشوی دهان و نیز ترکیب آب و نمک است که تا حد زیادی می تواند میکروب های دهانی را از بین ببرد.
-
مراقبت های تغذیه ای
از مهم ترین نکاتی که باید بعد از دوران ایمپلنت دندانی رعایت کنید استفاده از غذاهایی است که به ساختار ایمپلنت ها و بافت لثه آسیب نزند.
مهم ترین توصیه های پزشکان این است که غذاهای نرم و آبکی باید در برنامه غذایی افراد قرار گیرد. زیرا که باعث می شود فشار کمتری به بافت لثه ها وارد شود. از سوی دیگر نیز تا زمانی که روند استحکام لثه ها تکمیل نشده است حتما باید از مایعات سرد و یا ولرم استفاده کنید.
مصرف مایعات داغ و یا خیلی گرم می تواند آسیب های جدی به لثه و ایمپلنت ها وارد کند.
-
استفاده از کمپرس یخ
بکار گیری کمپرس های یخ می تواند تا حد زیادی روند بهبودی التهابات و تورم در ناحیه لثه ها را کاهش دهد.
از این رو از توصیه های پزشکان این است که می توانید از این کمپرس ها در جهت بهبودی وضعیت لثه ها کمک بگیرید.
-
مراقبت های پزشکی و انجام معاینات از سوی پزشک در فواصل زمانی کوتاه
بعد از این که روند درمانی ایمپلنت دندان به پایان رسید یکی از نکاتی که پزشکان به مراجعین شان گوشزد می کنند این است که در فواصل زمانی مشخصی که تقریبا دو بار در سال است که هر شش ماه یکبار می شود به پزشکان خود مراجعه کنند.
در این جلسات درمانی مهم ترین اقدامی که صورت می گیرد این است که پزشکان تمامی بخش های لثه ها را مورد بررسی قرار می دهد و در صورت بروز مشکل اقدامات لازم در جهت بهبودی را انجام می دهد.
بنابراین نباید این معاینات را نادیده بگیرید و حتما باید نسبت به انجام آن نهایت تلاش خود را داشته باشید.
خلاصه مطلب
تمامی مراقبت هایی که در این نوشتار آمد کاملا کلی بود و مراقبت هایی را ذکر کردیم که به همگان به طور مشترک گفته می شود. اما باید در نظر داشته باشید که شرایط فردی هر کسی با دیگری متفاوت است و باید بدانید که پزشکان برای هرکس مراقبت هایی مخصوص ارائه می کنند که در افراد مختلف متغیر می باشد.
از این رو توصیه می کنیم که به همین مراقبت ها اکتفا نکنید و از پزشک خود تمامی نکات مراقبتی را بپرسید.
در حالت کلی مراقبت ها اقدامات ساده ای هستند که چندان دشوار نیستند و از سوی دیگر نیز مراقبت هایی موقتی هستند که بعد از دوران کوتاه ضرورت انجام آن ها از بین می رود.
0 دیدگاه