دکتر پریسا حافظی / خدمات ترمیم دندان / دندانپزشک خوب برای پرکردن دندان
مدت زمان مطالعه ۳ دقیقه

دندانپزشک خوب برای پرکردن دندان

پرکردن دندان

پر کردن، یکی از راه های بازسازی دندان های آسیب دیده و پوسیده و بازگشت آن ها به فرم و عملکرد طبیعی می باشد. زمانی که دندانپزشک نسبت به پر کردن دندان اقدام می کند، در ابتدا هر گونه مواد پوسیده روی دندان برداشته می شود، ناحیه مورد نظر به طور کامل پاکسازی می گردد و سپس حفره ایجاد شده با مواد مخصوص پر خواهد شد.
با بسته شدن فضای ایجاد شده در دندان، جایی که باکتری ها به راحتی می توانند وارد دندان شوند، از بروز پوسیدگی دندان پیشگیری خواهد شد. طلا، پروسلین، کامپوزیت رزین (پر کننده های همرنگ دندان) و آمالگام از جمله موادی هستند که برای پر کردن دندان ها مورد استفاده قرار می گیرند.

دندانپزشک-خوب-برای-پرکردن-دندان

کدام مواد برای پرکردن دندان بهتر می باشد؟

هیچ یک از مواد گفته شده برای تمامی افراد مناسب نیستند. نوع ماده مناسب با توجه به میزان ترمیم، وجود حساسیت به ماده مورد استفاده، نوع دندانی که دچار آسیب شده است و هم چنین هزینه ها تعیین خواهد شد. اکنون به بررسی هر یک از مواد گفته شده خواهیم پرداخت:
– پر کننده طلا، در آزمایشگاه ساخته و در محل مورد نظر چسبانده می شود. بافت لثه می تواند این مواد را به خوبی تحمل کند و در حدود بیست سال ماندگاری خواهد داشت. به همین دلیل، جزء یکی از بهترین مواد پرکننده می باشد.
– آمالگام، که به دلیل رنگ تیره ای که دارند، در نواحی که بیشتر مشخص هستند، مانند دندان های جلو استفاده نمی شوند.
– کامپوزیت رزین، مواد هم رنگ دندان که نتایج کاملا طبیعی و مطلوبی را به همراه دارند. این مواد، به طور مستقیم داخل حفره ایجاد شده قرار می گیرند. این مواد می توانند به مرور زمان و در اثر مصرف زیاد چای و قهوه، تغییر رنگ دهند. این گونه بگوییم که کامپوزیت رزین در حدود ده سال ماندگاری خواهد داشت.

– پروسلین ها، که در آزمایشگاه ساخته می شوند و سپس به دندان متصل خواهند شد. این مواد می توانند به رنگ دندان در بیایند و نسبت به تغییر رنگ و لک نیز مقاوم خواهند بود.
در صورتی که میزان آسیب دیدگی و پوسیدگی به حدی باشد، که بخش وسیعی از دندان را درگیر شده باشد، روکش نیز توصیه می شود. که گاهی ممکن است عصب نیز درگیر شود که در چنین شرایطی، عصب کشی انجام خواهد شد.

زمانی که دندان پر می شود، چه اتفاقی می افتد؟

همان طور که قبلا نیز اشاره شد، در ابتدا باید دندان کاملا پاکسازی و هر گونه مواد و پوسیدگی از روی دندان برداشته شود. سپس، مواد مناسب بر روی دندان گذاشته شود.
قبل از شروع درمان، ناحیه مورد نطر، لثه ها و بافت های اطراف بی حس می شوند. این بی حسی ممکن است تا چند ساعت بعد از پر شدن دندان ادامه داشته باشد.

خانم دکتر پریسا حافظی جراح و دندانپزشک در تهران و دارای مسترشیپ ایمپلنت از Icoi هستند.جهت ارتباط با ایشان می توانید با شماره 02188306613 تماس بگیرید و یا به اینستاگرام ایشان مراجعه نمایید.

از کجا بفهمیم دندان باید پر شود؟

تنها دندانپزشک تشخیص می دهد که حفره ایجاد شده بر روی دندان باید پر شود یا خیر. در جلسات معاینه، دندانپزشک با استفاده از آینه کوچکی به برررسی و معاینه سطح دندان ها خواهد پرداخت.
در صورت مشاهده هر گونه تغییر غیر عادی در دندان، پزشک از ابزارهای مخصوصی کمک خواهد گرفت. گاهی تست تصویربرداری اشعه ایکس، جهت تشخیص قطعی تر نیز انجام خواهد شد.
نوع درمان با توجه به میزان آسیب و علت پوسیدگی در نظر گرفته خواهد شد.

برچسب ها:
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *