دکتر پریسا حافظی / خدمات ترمیم دندان / دندان عقل را باید کشید؟
مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه

دندان عقل را باید کشید؟

در سیر تکامل جانداران برخی از اندام هایی که در گذشته بسیار کاربرد داشته اند با تغییرات ژنتیکی و رفتاری جاندار برای سازگاری بیشتر،کارایی خود را از دست می دهند. به این اندام ها اندام وستیجیال گفته می شود. دندان عقل انسان یک عضو وستیجیال است. که علی رغم کارایی آن در گذشته، امروزه کاربرد چندانی ندارد و گاهی باعث بروز مشکلات و عفونت هایی در دهان و دندان ها می شود. در بدن هر فرد به طور طبیعی چهار دندان عقل وجود دارد، دو عدد در فک بالا و دو عدد در فک پایین. علت نامگذاری این دندان به عنوان دندان عقل، رشد و ظهور آن در سن تقریبی بلوغ افراد است. مسائل ژنتیکی می تواند باعث نهفته ماندن دندان عقل شود. در مواقعی نیز بخش کوچکی از تاج دندان از لثه خارج می شود. دندان های نهفته یا نیمه نهفته اغلب باعث مشکلاتی مانند عفونت و التهاب بافت لثه می شوند، که لازم است هر چه زودتر برای جراحی دندان عقل اقدام شود تا دندانپزشک دندان را تکه تکه و از لثه خارج کند. در ادامه صحبت های دکتر پریسا حافظی را درباره ی  دندان عقل ملاحظه می کنید.

 

خانم دکتر پریسا حافظی جراح و دندانپزشک در تهران و دارای مسترشیپ ایمپلنت از Icoi هستند.
جهت جراحی دندان عقل می توانید با شماره 02188306613 تماس بگیرید و یا به اینستاگرام ایشان مراجعه نمایید.

نحوه ی جراحی دندان عقل

برای جراحی دندان عقل سنین نوجوانی و جوانی بهتر از سنین بالا است. زیرا با گذر زمان استحکام ریشه بالا می رود و کشیدن دندان عقل سخت تر و دردناک تر می شود. اگر تاج دندان عقل به طور کامل از لثه خارج شده باشد به سادگی سایر دندان ها و به همان روش از لثه خارج می شود. اما اگر دندان عقل نهفته یا نیمه نهفته باشد، نیاز به جراحی دندان عقل است. در این شرایط با بی حسی موضعی لثه را برش می دهند و دندان عقل را به تکه های کوچکتر تقسیم و از لثه خارج می کنند.

فواید دندان عقل

دندان عقل در افراد محدودی به طور کامل رشد و از لثه خارج می شود. در اکثر اوقات نهفته و نیمه نهفته باقی می ماند. دندان عقل به نسبت دیگر دندان ها در گرفتن یا جویدن غذاها نقش چندانی ندارد و با توجه به دسترسی کم به آن امکان شستشو، مسواک زدن و نخ دندان کشیدن به آن کم است. و اغلب زودتر از دیگر دندان ها دچار پوسیدگی و خرابی می شود و زمینه ی پوسیدگی دندان های مجاور را نیز ایجاد می کند.

 

عوارض نکشیدن دندان عقل

دندان عقل با رویش زاویه دار خود موجب اختلال در نظم سایر دندان ها می شود و در مواقعی که فضایی برای خارج شدن دندان عقل وجود نداشته باشد با فشاری که به دندان ها وارد می کند باعث روی هم قرار گرفتن دندان های جلویی می شود و کارکرد و ترتیب و زیبایی آن ها را مختل می کند.

جراحی دندان عقل

دکتر پریسا حافظی جراح و دندانپزشک

هزینه کشیدن دندان عقل

کشیدن دندان عقل با توجه به این که دندان نیاز به جراحی داشته باشد یا خیر، متفاوت است. اگر دندان عقل نیاز به جراحی داشته باشد هزینه آن متفاوت از زمانی است که دندان از لثه خارج شده و امکان کشیدن آن به راحتی فراهم است. هزینه جراحی دندان عقل با توجه به شرایط بیمار و بر اساس نظر دندانپزشک خوب در تهران و روش مورد استفاده، متفاوت است.

عفونت دندان عقل

پری کرونیت نام دیگر عفونت دندان عقل است. در افرادی که دندان عقل آن ها نهفته و در حال رشد است، برای خروج، حفره ای در لثه ایجاد می کند که امکان ورود میکروب و مواد غذایی به داخل آن را فراهم می کند. در این شرایط بافت لثه در معرض آسیب پذیری قرار می گیرد و باکتری های دهان و دندان ها به راحتی در لثه نفوذ کرده و باعث عفونت می شود. از نشانه های عفونت دندان عقل درد شدید و تورم گردن و صورت است. که باعث ایجاد طعم و بو های بد در دهان می شود. پری کرونیت یکی از شایع ترین مشکلات دندان عقل است. که با رعایت بهداشت دهان و دندان به حد زیادی قابل تقلیل و پیشگیری است. اما درمان قطعی آن تنها با جراحی دندان عقل امکان پذیر است.

عفونت دندان عقل

دکتر پریسا حافظی جراح و دندانپزشک

مراقبت های پس از جراحی دندان عقل

برخلاف افرادی که از حوله ها و دستمال های گرم برای تسکین درد دندان استفاده می کنند. پس از جراحی دندان عقل استفاده از کمپرس سرد توصیه می شود و بهتر است تا زمان بهبودی کامل لثه از تماس غذاهای سفت و چسبناک یا استعمال دخانیات خودداری شود. زیرا روند بهبودی پس از جراحی را کند می کند.

در نتیجه دندان عقل می تواند مشکلاتی برای سلامت دهان و سایر دندان ها ایجاد کند. با تصویربرداری از لثه و دندان ها نهفتگی دندان عقل توسط دندانپزشک قابل تشخیص است و در سنین هفده سالگی به بعد معمولا جراحی دندان عقل صورت می گیرد تا پیش از آسیب به دندان های دیگر و ایجاد پوسیدگی و عفونت از لثه خارج شود. برای کسب آگاهی و جراحی دندان عقل می توانید به مطب دکتر پریسا حافظی مراجعه نمایید.

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *