ارتودنسی چه کاربردهایی دارد؟
به طور کلی ارتودنسی شاخه ای از دندانپزشکی است که از بریس و تجهزیاتی برای مرتب کردن دندان ها استفاده می شود، ارتودنسی برای بهبود ظاهر دندان های فرد به کار می رود اما ممکن است ارتودنسی در حوزه درمانی نیز به کار برود. در ادامه مطلب سایت دکتر پریسا حافظی، درباره ارتودنسی و نکات مهم آن توضیح خواهیم داد.
کاربردهای ارتودنسی
همانطور که گفته شد، ارتودنسی در بهبود ظاهر دندان ها بسیار موثر است اما همچنان منجربه جویدن بهتر و بهبود عملکرد گفتار خواهد شد و همچنین از دندان ها در برابر آسیب دیدگی محافظت خواهد کرد.
- شکاف های بین دندانی را می توان به کمک ارتودنسی ازبین برد.
- جهت تراز کردن دندان ها می توان از این روش استفاده کرد.
- در مواقعی نیز ارتودنسی ، گفتار و جویدن را نیز بهبود می بخشد.
- صاف کردن دندان های کج با استفاده از ارتودنسی امکان پذیر است.
- در جهت سلامت ماندگار لثه ها و دندان ها موثر است.
- ارتودنسی می تواند از ساییدگی بیش از اندازه دندان ها وآسیب دیدگی آن ها پیشگیری کند.
- افراد بسیاری به علت رشد نامناسب دندان ها و.. دندان های نیش آن ها در جایگاه نامناسبی رشد پیدا کرده اند، با ارتودنسی می توان این مشکلات را نیز برطرف کرد.
- درمان بیرون زدگی دندان های جلویی با استفاده از ارتودنسی امکان پذیر است.
- اصلاح دندان های نامتقارن، زمانی که دندان های فوقانی و تهتانی با هم مطابقت ندارند، این مسئله را می توان با استفاده از ارتودنسی درمان کرد.
- زمانی که دندان ها روی هم قرار دارند فاصله ای بین آن ها وجود دارد و به طور کامل بسته نمی شوند در این مواقع نیز می توان از ارتودنسی برای درمان استفاده کرد.
برای دستیابی به تمامی کاربردهای گفته شده و رفع تمامی مشکلات دندان، ارتودنتیست از طیف وسیعی از تجهیزات دندانپزشکی به منظور رفع این مشکلات استفاده می کند.
تجهزیات و وسایل راتودنسی می تواند ثابت و یا غیر ثابت باشند.
وسایل ثابت در درمان ارتودنسی
این تجهیزات از متداول ترین ابزارهای مورد استفاده در ارتودنسی هستند، به صورتی که فرد می تواند به صورت عادی با وسایل ثابت غذا بخورد اما محدودیت های غذایی مانند: مصرف برخی از نوشیدنی های گازدار، آدامس، شیرینیجات سخت و .. را دارد.
ارتودنسی برای ورزشکاران
افرادی که در محیط های خاصی شمغول به فعالیت هستند و یا ورزشکار نیز هستند باید قبلا این موارد رابه پزشک خود اطلاع دهند زیرا ممکن است دندان ها و تجهزیات ارتودنسی در معرض آسیب باشند، بنابراین پزشک از محافظ های مخصوص لثه یا دندان ممکن است استفاده نماید.
ساز و کار ارتودنسی چگونه است؟
پرانتز ها شامل: براکت، سیم و باند هستند. باند در اطراف دندان به صورت محکم و ثابت هستند. اما براکت ها در قسمت جلویی دندان ها متصل می شوند.
سیم ها نیز از داخل براکت ها عبور داده شده و یه باند ها که در کاردنان ها ثابت هستنند، متصل می شوند. با قرارگیری مناسب تمامی این تجهیزات و سیم ها، کشش روی دندان ها ایجاد شده و به مرور دندان ها در موقعیت مناسب خود قرار می گیرند.
تجهزیت قابل جابه جایی در ارتودنسی
وسایل ارتودنسی که قابل جا به جایی هستند، برای درمان مشکلات جزئی و یا اصلاح کجی دندان ها استفاده می شوند. و متخصص ارتودنسی ممکن است توصیه کند، درحین انجام فعالیت های خاص و یا حین دوچرخه سواری، دویدن و.. از دهان خود بیرون آورند.
خانم دکتر پریسا حافظی جراح و دندانپزشک در تهران و دارای مسترشیپ ایمپلنت از Icoi هستند.جهت ارتباط با ایشان می توانید با شماره 02188306613 تماس بگیرید و یا به اینستاگرام ایشان مراجعه نمایید.
زمان های لازم برای مراجعه به ارتودنتیست
باوجود توصیه هایی که دندانپزشک برای نحوه نگهداری از وسایل ارتودنسی می کند ، با این حال بیمار باید در فواصل زمانی مشخص که پزشک تعیین کرده به دندانپزشک مراجعه کند تا نحوه قرارگیری وسایل ارتودنسی ، دندان های اصلاح شده، دندان های مقاوم و.. بررسی شود. و ممکن است نحوه قرارگیری تجهزات و روش درمانی تغییر کند تا بیمار در زمان مناسب نتیجه مطلوب دریافت کند.
نتیجه: درآخر باید بگوییم، ارتودنسی از جمله روش های بسیار کارآمد در حوزه زیبای و درمای دندانپزشکی است که اگر بیمار طبق توصیه های پزشک رفتار کند و به موقع برای درمان به پزشک مراجعه کند، حتما نتیجه مطلوب را ردیافت خواهد کرد.
0 دیدگاه